Drugović: Mještanin automobilom blokirao mašine Integral inženjeringa

Društvo

Zdravko Rudić iz Drugovića prepriječio je svojim automobilom put kojim prolaze mašine “Integral inženjeringa” koje rade na izgradnji dionice autoputa Banjaluka – Doboj prema Prnjavoru jer, kako tvrdi, već dva mjeseca se “krčmi” zemlja njegove porodice bez ijedne marke nadoknade.

Rudić ističe da Integral Inženjering već dva mjeseca neovlašćeno izvodi radove na zemlji njegovih djedova i djece, kao i na susjednoj parceli Kosanke Frank.

On je najavio da će, ukoliko se nastavi krčmiti njegova djedovina, uzorati do sada izgrađeni put.

– Prije početka radova na autoputu imali smo stotinu dunuma zemlje, a da smo zbog izgradnje auto puta spali na svega dva dunuma, kaže Rudić, koji je otac Nikoline Rudić, bivše odbornice SNSD i potpredsjednice SO Laktaši.

Nikolina je bila lokalni funkcioner SNSD od 1998 – 2015. godine i jedan od osnivača podmlatka te stranke u Laktašima.Ovakav odnos doživljava kao osvetu zbog napuštanja stranke 2015. godine.

– Kako je vrijeme pokazalo gledala sam kako ta ista vlast ruši sve mostove između sebe i naroda. Nakon prvih i nesporno evidentnih uspjeha opštinska vlast je sve više počela cijeniti sama sebe zaboravljajući na narod koji ju je izabrao, rekla je tada Nikolina Rudić.

Dionica autoputa “9. januar” Banjaluka – Doboj od Laktaša do Drugovića u dužini od deset kilometara otvorena je 1. oktobra prošle godine, svečanim defileom nekoliko stotina automobila na istočnom prilazu mahovljanskoj petlji. Na čelu kolone bili su Milorad Dodik,Aleksandar Vučić, Željka Cvijanović, Nedeljko Čubrilović, i brojni ministri, direktori i narodni poslanici.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *