Lukač: Anketni odbor zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poslao je danas otvoreno pismo povodom saopštenja Srpske demokratske stranke (SDS), a koje se odnosi na uzimanje izjave od strane Anketnog odbora.

Pismo prenosimo u cjelosti:

-U vezi sa saopštenjem Srpske demokratske stranke (SDS), a koje se odnosi na uzimanje izjave od strane Anketnog odbora i odbijanje mene kao ministra da odgovaram na pitanja Borislava Radovanovića, tvrdim da je Anketni odbor na čelu sa Borislavom Borenovićem i podrškom SDS-a zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine da provede istragu u vezi smrti pokojnog Davida Dragičevića.

Naime, oni su u Anketni odbor angažovali Borislava Radovanovića, blogera protiv koga je podignuta i od strane suda potvrđena optužnica za krivično djelo iz člana 169. stav 2. u vezi sa stavom 1. Istom licu ne bi ni u kom slučaju trebao biti dozvoljen pristup u prostor Narodne skupštine zbog navedenog KD, te njegovog psihičkog statusa koji je već poznat.

Uprkos tome što je bio upoznat sa ovim činjenicama Borenović je izmanipulisao Anketni odbor i uključio Radovanovića u rad, te na taj način takvom licu omogućio da ispituje rukovodioce MUP-a i tužilaštva što nije nikad zabilježeno da je uopšte moguće da se nešto takvo dogodi u praksi.

Iako je SDS upoznat sa statusom takvog lica i dalje opravdavaju nezakonito ponašanje i zloupotrebu organa i prostorija Narodne skupštine, te nastavljaju da kritikuju mene, kako ja ne mogu birati kome ću odgovarati na pitanja.

Ovim putem pozivam Narodnu skupštinu da zaštiti svoje organe i prostorije Narodne skupštine od upada lica koja se procesuiraju zbog KD za koja se goni po službenoj dužnosti kao i neodgovornih pojedinaca koji zloupotrebljavaju ovlaštenja koja su im povjerena od strane Narodne skupštine.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *