Lulić: Pretukao me je načelnik Kneževa Goran Borojević!

Društvo

Savo Lulić (69), ratni vojni invalid i penzioner iz Kneževa zadobio je više povreda po glavi, tijelu i rukama kada ga je u ponedjeljak, kako tvrdi, napao načelnik Kneževa Goran Borojević. Načelnik je ove optužbe negirao.

Lulić kaže da je došao da razgovara sa načelnikom opštine jer se opštinska uprava, odnosno nadležni organ za boračko-invalidsku zaštitu, oglušio o sudske presude u njegovu korist i rješenje Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, a koje se odnose na status RVI i da je u više navrata pokušavao da dođe do načelnika.

– Zabranili su mi ulazak u zgradu opštine i zato sam u ponedjeljak otišao kod načelnika kući. On je izašao i počeo da me udara nogama u stomak i glavu, a ja sam se branio rukama. Zato i imam toliko povreda, kaže Lulić za Istinito.

Tvrdi da je dostavio presudu Vrhovnog suda RS kojom su mu priznata prava, ali da se u opštinskim službama oglušuju o presudu, a da je pisao načelniku u namjeri da on reaguje na nerad opštinskih službi.

– On ne prihvata da sam ja ratni vojni invalid. Išao sam više puta i načelnici odjeljenja, ali su me ignorisali i zabranili mi ulazak u opštinu.ja samo želim da mi s epriznaju moja prava po sudskim presudama, kategoričan je Lulić.

Kaže da su ga nakon što je premlaćen pokupili policajci i odvezli u Hitnu pomoć u Kneževu, odakle je upućen na pregled u Banjaluku.

Načelnik opštine Kneževo Goran Borojević  (SNSD) prijavio je policiji da ga Savo Lulić uznemirava i da mu ostavlja prijeteća pisma. Negira da je Luliću nanio bilo kakve tjelesne povrede. Kaže da je Lulić 18. juna došao pred njegovu porodičnu kuću i vrijeđao članove njegove porodice.

– Poslije svega toga je došao na vrata moje porodične kuće i počeo da psuje i prijeti mojoj supruzi i djedetu. Kad je vidio mene da idem iz kuće, počeo je da bježi, zapeo je za prag i pao na parking i tako zadobio povrede o kojima govori. Sve sam prijavio policiji, navodi Borojević.

Kada je policija zatražila od Lulića da se izjasni o prijetnjama upućenim Borojeviću, Lulić je rekao da o tome ne želi da daje izjavu njima, već samo tužilaštvu. Zbog toga je o ovom slučaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji je zakazao saslušanje Lulića zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

U policijskom saopštenju se navodi da je Lulić uznemiravao načelnika opštine i njegovu porodicu.

-Policijski službenici Policijske stanice Kneževo, preduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja zaprimljene prijave od 18.06.2018. godine gdje se navodi da je šezdesetdevetogodišnjak iz Kneževa došao u dvorište porodične kuće oštećenog i uznemiravao i vrijeđao njega i članove njegove porodice, kao i da je zbog žaljenja na bolove u predjelu tijela prevezen u Dom zdravlja Kneževo. O početnim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Lulić tvrdi da nema povjerenja u rad policije i da je zbog toga izašao u javnost.

– Imam kompletnu medicinsku dokumentaciju i presude Okružnog i Vrhovnog suda koje oni u opštini ne žele da provedu. Ja sam penzioner i ratni vojni invalid i sramota je načelnika opštine da diže ruku na mene, ističe Lulić.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *