Poruka iz Bihaća: Migranti će biti izmješteni ili dolazimo u Sarajevo

Društvo

Skupština opštine Bihać zatražila je od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara da u roku od sedam dana odredi privremenu lokaciju na koju bi se izmjestili migranti koji borave u tom gradu ili će organizovati proteste pred Savjetom ministara i zajedničkim institucijama u Sarajevu.

Ovo je jedan od zaključaka opštinskih odbornika na današnjoj vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta. Odbornici su istakli da su nezadovoljni dosadašnjim odnosom i pasivnošću nadležnih institucija o migrantskoj krizi na području Unsko-sanskog kanota.

“Ako bude potrebno, na te proteste će ići gradonačelnik i svi odbornici, a pozvaćemo i građane da nam se pridruže. Tamo ćemo protestovati sve dok ne natjeramo nadležne da rade svoj posao. Proteklih mjeseci smo pokazali visok stepen humanosti i tolerancije, nije bilo mržnje ili ksenofobije prema migrantima, međutim situacija izmiče kontroli i gradske vlasti više nisu u stanju da se samostalno nose s ovim problemom”, izjavio je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Gradske vlasti su oformile stručni tim koji će sagledati i utvrditi razmjere ekonomske štete koju je Bihać pretrpio zbog migrantske krize, prenosi RTRS.

Na području Bihaća trenutno boravi 2.026 migranata, dok ih na prostoru Unsko-sanskog kantona ima oko 3.500.

Nadležni u policiji ističu da od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara do sada nisu dobili nikakvu pomoć, nego su tek poslije upornog insistiranja pristali da izmjeste pedesetak migranata koji su pravili probleme u izbjeglički centar u Salakovcu.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *