Promjenljivo vrijeme očekuje nas i naredne sedmice

Društvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH naredne sedmice se očekuje promjenljivo vrijeme, a temperature će i dalje ostati niske za ovo doba godine.

Ponedjeljak: Biće promjenljivo oblačno, toplo i nestabilno vrijeme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom, a moguća je i pojava grada.

Ujutro će uglavnom preovladavati suvo vrijeme, ali nije isključno da na zapadu i istoku bude malo kiše.

Nestabilno vrijeme očekuje se u drugom dijelu dana, kada će uz povećan razvoj oblačnosti biti obilnije kiše, grmljavine i grada. Pljuskova i grmljavine prema večeri biće i na sjeveru. Razvedravanje se očekuje tokom noći u većini predjela.

Minimalna temperatura vazduha od 10 do 15, a najviša dnevna vazduha od 22 do 27 stepeni Celzijusovih.

Sličo vrijeme zadržaće se i narednih dana. U prvom dijelu dana očekuje se više sunčanih intervala, a poslijepodne će povećan razvoj oblačnosti usloviti nestabilno vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23 do 28 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u pojedinim krajevima bilo je kiše i pljuskova.

Na Bjelašnici je 14 časova izmjereno deset stepeni, na Ivan Sedlu 14, na Mrakovici i na Sokocu 15, na Han Pijesku, u Kalinoviku i u Mrkonjić Gradu 16, u Krupi na Uni, Šipovu i Sarajevu 17, u Rudom, Bihaću, Bugojnu i Sanskom Mostu 19, a u Doboju, Foči, Novom Gradu, Livnu, Srebrenici i Tuzli 20 stepeni.

Danas je u Banjaluci, Bijeljini, Višegradu, Gacku i Gradačcu u 14 časova izmjeren 21 stepen, u Brčkom, Prijedoru i Srpcu 22, u Grudama 23, u Mostaru 24, u Zvorniku i Bileći 26 i najtoplije u Trebinje 27 stepeni Celzijusovih.

Utorak: Jutro vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost od jugozapada preko centralnih predjela do juga, u kotlinskim predjelima s maglom, te manje svježe. Nešto više oblaka na sjeveru i istoku. Tokom dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i toplo. Dnevni razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim časovima usloviti nestabilnosti u planinama centralnog pojasa, izraženije na jugozapadu Krajine i jugoistoku visoke Hercegovine. U nešto kasnije poslijepodne nestabilno i na sjeverozapadu i sjeveru. Minimalna temperatura vazduha od 12°C do 17°C, u višim predjelima od devet. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23°C do 28°C, u višim predjelima od 21°C.

Srijeda: Jutro vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka na sjeveru i sjeverozapadu. Tokom dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i toplo. Dnevni razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim časovima usloviti nestabilnosti u planinama centralnog pojasa, izraženije na sjeverozapadu Krajine i jugoistoku visoke Hercegovine. U Posavini, Semberiji, centralnim predjelima i na jugu će s većom vjerovatnoćom ostati suvo vrijeme. Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, u višim predjelima od 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23°C do 28°C, u višim predjelima od 21°C.

Četvrtak: Jutro vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka na sjeveru i sjeverozapadu, gdje će već prijepodne mjestimično biti sa kišom ili pokojim pljuskom. Tokom dana promjenjljivo oblačno, veoma toplo, ponegdje i sparno. Više sunca na sjeveroistoku i jugu. Ponovo će biti dnevnog razvoja oblačnosti koji će u poslijepodnevnim časovima usloviti nestabilnosti u planinama centralnog pojasa, uveče lokalno na sjeveru i istoku. S većom vjerovatnoćom suvo vrijeme ostaje na jugu i jugoistoku. Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, u višim predjelima od 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23°C do 28°C, u višim predjelima od 21°C.

Republički hidrometeorološki zavod

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *