Lukač: David pao ili je gurnut u rijeku nakon sukoba

Društvo

Okružno javno tužilaštvo u naredbi o sprovođeju istrage o ubistvu Davida Dragičevića, koja je jutros dostavljena MUP-u RS, detaljno je opisalo osnovana sumnju kada i kako je nesrećni mladić stradao.

S obzirom na to da je sa naredbe skinuta oznaka tajnosti, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je kazao da je 18. marta ove godine oko četiri sata u Ulici Velibora Janijetovića Janje u Banjaluci, nakon verbalnog sukoba sa za sada još uvijek nepoznatim licima, David pao niz strmu obalu rijeke Crkvene, sa visine oko 4,5 metara.

U nabujalu vodu je, ističe se u naredbi, ili sam pao ili su ga izvršioci gurnuli u rijeku.

U kratkom vremenskom periodu je nastupila smrt, usljed utopljenja.

Lukač je potvrdio i da je tužilaštvo došlo do izjave svjedokinje, sa čime je i policija ranije raspolagala, koja je na mjestu stradanja čula u to vrijeme galamu i gužvu „koja bi mogla dovesti do pada u vodu“, te istakao da će daljom istragom biti utvrđivana vjerodostojnost njene izjave.

Lukač je ocijenio da tužilačka naredba „ruši sve konstrukcije koje su napravljene u vezi nesrećne smrti Dragičevića“.

“Dana 18. marta oko 04.00 sati u Ulici Velibora Janjetovića Janje kod broja 27, u neposrednoj blizini kuće došlo je do određenih verbalnih, ili nekih drugih dešavanja, koji će biti predmet istrage. Bježao je od izvršilaca i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene, visine oko 4,5 metara, u nabujalu vodu ili su ga izvršioci gurnuli u rijeku. U kratkom vremenskom periodu je nastupila smrt, usljed utopljenja u vodi- Leš je 24. marta pronađen u neposrednoj blizini ušća u Vrbas”, istakao je Lukač.

On je naveo i da se u obdukcionim nalazima, kao i naredbi, navodi da su povrede na Davidovom tijelu nastale usljed pada i kotrljanja niz strmu betonsku obalu Crkvene, da su lake i nisu mogle uzrokovati smrt.

“Smrt je nastupila na mjestu na kojem sam nekoliko puta govorio. Od zadnje kamere u toj ulici, do Crkvene, na 20-tak metara. Na nepoznat način je završio u rijeci Crkvenoj”, kazao je Lukač.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *