U Bihaću registrovano 2.799 migranata

Društvo

Vršilac dužnosti komesara policije Unsko-sanskog kantona Šero Družić i komandir Policijske uprave Bihać Šemsudin Dedić posjetili su danas bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića kako bi ga obavijestili o stanju na terenu i mjerama koje policija poduzima kada je riječ o problemima vezanim za povećan broj migranata na području ovog grada.

Družić je tom prilikom rekao da je na području Bihaća evidentirano 2.799 migranata, da su procjene da ih trenutno blizu 2.500 boravi u Bihaću, od čega oko 1.000 u bivšem Đačkom domu, a 150 bez nadzora u zgradi Doma penzionera, dok se ostali nalaze u privatnim smještajima. Dosad je evidentirano osam krivičnih djela i četiri narušavanja javnog reda i mira počinjenih od migranta, piše Klix.

-U skladu sa zaključkom Gradskog vijeća Bihać i zahtjevom gradonačelnika pridodali smo određen broj policijskih službenika iz drugih policijskih stanica i pojačali prisustvo pripadnika policije u gradu Bihaću, a vrši se i stalni nadzor privremene lokacije u Borićima. Ograničeni raspoloživim kapacitetima činimo maksimalne napore da se naši građani osjećaju bezbjedno, a asistenciju Federalne uprave policije možemo zatražiti samo prilikom nekih vanrednih intervencija koje ne možemo sami izvesti – rekao je Družić.

Na sastanku je istaknuto da se migranti koji su počinioci krivičnih djela prebacuju u izbjeglički centar u Lukavici, te da svi ilegalni imigranti koji su evidentirani od pripadnika policije proslijeđeni i Službi za stance radi identifikacije i evidencije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *