Sutra uglavnom sunčano i toplo

Društvo

Sutra se prije podne očekuje sunčano i toplo, ponegdje sa nestabilnostima, a prema večeri sa jačim naoblačenjem na zapadu i sjeveru, kada su moguće i nepogode u tom regionu.

Ujutro će biti vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost, a nešto više oblaka moguće je na zapadu i sjeverozapadu, uz mjestimičnu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno, veoma toplo i sparno, sa više sunca na sjeveroistoku i jugu.

Prema večeri se očekuju jače nestabilnosti na zapadu, sjeveru i istoku uz kišu, lokalno obilnije pljuskove, grmljavinu, a ne isključuju se i nepogode praćene gradom, izraženije na zapadu, dijelom na sjeveru i istoku.

S većom vjerovatnoćom suvo vrijeme ostaje na jugu i jugoistoku.

Vjetar će biti slab i promjenljiv, tokom dana na zapadu i u planinskom pojasu umjeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 14 do 18, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu od 26 do 30 stepeni Celzijusovih, podaci su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Bjelašnica 15, Han Pijesak i Nevesinje 22, Kalinovik 23, Sokolac 24, Mrakovica 25, Foča, Gacko i Srebrenica 26, Sarajevo i Drinić 27, Bijeljina, Doboj i Višegrad 28, Bileća 29, Novi Grad i Trebinje 30, Banjaluka 31, te Mostar 32 stepena Celzijusova.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *