U Kotor Varošu prikupljeno 139 doza krvi

Društvo

U Kotor Varošu danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi tokom koje je prikupljeno 139 doza ove dragocjene tečnosti koja će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović rekao je da se za treću ovogodišnju akciju prijavilo 218 ljudi, od kojih 79 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga.

– Ovo pokazuje da su stanovnici Kotor Varoša savjesni i spremni da pomognu. Posebno smo ponosni na devet sugrađana koji su prvi put dali krv – istakao je Brborović.

On je naglasio da u Kotor Varošu sve više ljudi daje krv, što daje garanciju da će uvijek biti dovoljno ove dragocjene tečnosti.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Mladen Petrušić rekao je da su građani ovog mjesta pokazali odgovornost i solidarnost da pomognu drugima.

– Kontinuirana edukacija i informisanje i podizanje svijesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, jedini je način za postizanje željenog cilja, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta – istakao je Petrušić.

Zdravko Kovačević dao je krv 40 puta i kaže da je to poseban osjećaj, jer na taj način nekome spasava život.

– Mislim da bi svako od nas treba da da krv i treba da imamo razvijen osećaj da možemo, u određenom trenutku, nekome spasiti život – naglasio je Kovačević.

U Kotor Varošu ima više od 500 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta, uz podršku privrednika i opštine.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *