Govedarica: Pomagati firme od kojih svi u RS mogu imati korist

Društvo

Predsjednik SDS Vukota Govedarica današnji boravak u Bileći iskoristio je da, nakon Mljekare “Pađeni”, zajedno sa Mirkom Šarovićem, ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, posjeti i firmu „Bilkon“ istakavši da je to još jedan primjer da preduzeća iz Srpske mogu uspješno raditi za evropska tržišta.

– Neposredno pored ove firme nalazi se famozno preduzeće „Nikola Tesla“, koje je uspjelo da 12 miliona KM sredstava uništi i da dođe u poziciju da radnici preživljavaju. A sa druge strane imamo „Bilkon“, koji je bez ulaganja države i bilo kakve pomoći pokazuje kako može da uspješno proizvodi i da bude prisutan na inostranom tržištu – rekao je Govedarica.

On je naglasio da Republika Srpska treba da pomaže privredne projekte, i to projekte koji će da osptanu i od koje će društvo u Srpskoj imati koristi.

– Moj pravac djelovanja kao budućeg predsjednika Republike Srpske je pomoć firmama u pravcu novih kapaciteta koji otvaraju nova radna mjesta, potrebna našem društvu u Srpskoj – istakao je Govedarica.

Suvlasnik firme „Bilkon“ Gojko Vuković rekao je da se ova firma bavi proizvodnjom specijalne zaštitne odjeće i da zapošljava oko 100 radnika.

On je napomenuo da „Bilkon“ već petu godinu, na principu lon-poslova, isključivo radi za poznatog kupca, njemački “Štil”.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *