Disciplinski protiv dvojice banjalučkih komunalnih policajaca

Društvo

Protiv komunalnih policajaca P. M. i S. Š. pokrenut je disciplinski postupak zbog propusta u radu i prikrivanja informacija, saznaje Srpskainfo.

Gradonačelnik Igor Radojičić juče je na dva mjeseca suspendovao dva komunalna policajca Gradske uprave.

Gradski službenici, čija su imena poznata redakciji, kako tvrde naši izvori, krili su od gradonačelnika bitne inforimacije i dokaze o jednom kiosku u gradu, što im gradonačelnik Radojičić nije oprostio.

– Komunalni policajci su krili informacije o jednom kiosku u gradu, koje su bili ključni dokazi u bitnom slučaju. Gradonačelnik Igor Radojičić je to saznao i odmah juče suspendovao njih dvojicu – kaže naš izvor, koji je upoznat sa trenutnom situacijom u lokalnoj administraciji.

On dodaje da je zbog svega ovoga nastala velika zbrka u banjalučkoj Gradskoj upravi, kao i da su ovi problemi izazvali nekoliko sukoba među nadležnima u ovoj instituciji.

– Mnogi radnici su dovedeni u nezavidnu situaciju, jer u Gradskoj upravi ima i mnogo onih koji su prijatelji ovih radnika. Do otvorenog sukoba je došlo i između Igora Radojičića i načelnika Odeljenja komunalne policije Milenka Letića – ispričao je naš izvor.

Iako nam nisu precizirali o kakvom se tačno kiosku radi i koje su informacije i dokaze policajci prikrivali, od nadležnih smo dobili potvrdu da se u lokalnoj administracija i te kako nešto dešava.

Iz Gradske uprave su nam potvrdili da su informacije koje imamo tačne, te da je disciplinski postupak protiv ova dva radnika već pokrenut.

– Disciplinski postupak je pokrenut zbog propusta u radu ovih radnika. Nadležna komisija će, kada sagleda sve činjenice, odlučiti da li je stvarno bilo propusta u radu i šta će se desiti sa tim radnika – potvrdili su u Gradskoj upravi.

Takođe, mnogi radnici gradske administracije potvrdili su da je došlo do sukoba i svađa, ali niko nije htio imenom da prokomentariše niti da nam ispriča više detalja o spornom kiosku koji je uzdrmao Gradsku upravu i šta su policajci pokušali da sakriju.

Do načelnika Letića i njegovog komentara na ovu situaciju juče nismo uspeli doći, jer se nije javljao na naše pozive.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *