Građani 160. put sa trga pitaju “Ko je ubio Davida?”

Društvo

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića poručio je po 160. put sa glavnog gradskog trga u Banjaluci da svi dobro znaju kako nikada neće odustati.

Dragičević se ujedno zahvalio Gradiški i njenim građanima koji su danas u 17 časova takođe održali skup podrške.

– Davida su oteli, masakrirali i ubili nečasni pripadnici MUP-a RS. Stojim iza svojih riječi, a oni neka stanu iza svojih predaka i kažu zašto su u centru grada oteli dijete i ubili ga – rekao je Davor.

Podsjetio je da od 111 ljudi iz njegove blizine “niko čitav nema”.

– Ako je i bio čitav, poludio je. Da ste stali iza mog djeteta kada je pružao podršku Nikoli Đuroviću i Arbutini, David bi danas bio živ. Još jednom veliko hvala srpskoj Pravoslavnoj crkvi na podršci koju su dali mom ubijenom djetetu i meni- ironično se zahvalio ogorčeni otac ubijenog mladića.

Pročitano je pismo u kojem se između ostalog navodi kako su mnogi potcijenili konobara, odnosno Davora.

– Tvoja pesnica sve čvršće i ponosnije stoji. Možda ti nemaš neku veliku školu, ali imaš velika muda da njima pokažeš gdje im je mjesto. Mislili su on je nevažan i nebitan, ali si postao itekako važan. Mislili su da ćeš da popušiš njihovu priču kao jeftinu cigaru, kao nije tvoje dijete jedino stradalo, stradala su i druga.

Ma nemoj! E moj lave, vidjeli su u tebi miša, pružaju ruku, nude novac i saradnju. Pokazao si cijelom svijetu da si veći od svih njih zajedno. Na sve su računali, ali ne na tebe takvog. Zbog toga i ti rasteš, kao i kolona koja je iza tebe sve duža i duža. Zato, Davore naklon do poda – navodi se između ostalog u pismu podrške koje je ispraćeno gromoglasnim aplauzom više stotina okupljenih Banjalučana.

Puštena je pjesma “Klinac u getu”.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *