Obnova banjalučkih škola pred novu školsku godinu

Društvo

U susret početku nove školske godine, Grad Banjaluka, u saradnji sa Republikom i Razvojnim programom UN-a (UNDP), te Vladom Bugarske, obezbijedio je oko 1,9 miliona KM za rekonstrukciju 19 osnovnih i srednjih škola na gradskom i prigradskom području, navode u Gradskoj upravi.

Prema podacima gradskih službi, ovogodišnjim planom obnove obuhvaćeno je 17 osnovnih i dvije srednje škole – Elektrotehnička i Tehnička škola.

Kako navode najveća pojedinačna investicija odnosi se na rekonstrukciju Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ u Boriku gdje je uloženo nešto više od milion maraka. Na objektu ove škole u potpunosti će biti proveden projekat energetske efikasnosti, odnosno biće izrađena fasada i zamijenjena kompletna stolarija.

Roditelji su zadovoljni što će djeca konačno boraviti u boljim uslovima, te željno isčekuju da radovi budu završeni kako bi školarci nesmetano mogla boraviti u školama. Ima i onih koje to pomalo brine.

– Škola počinje u septembru, a radovi završavaju u oktobru, tako da ne znam da li se škola sprema pred polazak djece ili pred izbore. Svaka čast svima koji su se odlučili da krenu sa ovom akcijom, ali bojim se da je ne bi ni bilo da nije izbora i čuvenog presijecanja vrpci – kaže majka jednog učenika sedmog razred, Sandra, koja je srećna zbog obnova škole, ali uplašena što će djeca na nastavu preko iskopanih kružnih tokova i ispod skela.

U gradu kažu da je veći dio škola već završen, ali da neki zbog papirologije tek sada počinju.

srpskainfo.com

– Najveći dio radova izveden je tokom ljetnjeg raspusta, dok se rekonstrukcija pojedinih škola, zbog dugog procesa javnih nabavki i dinamike radova, nastavlja ili tek počinje u narednim danima – navode u Gradskoj upravi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *