Protest ispred UKC RS zbog nedostatka lijekova (VIDEO)

Društvo

Na protestu zbog nedostatka lijekova ispred zgrade uprave Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci danas se okupilo više nezadovoljnih građana, od kojih su neki i teško oboljeli pacijenti koji mjesecima vode borbu sa manjkom potrebnih lijekova.

Radovanu Kopanji, koji boluje od imunodeficijencije zbog koje mu je potreban lijek “oktagam” četiri puta ove godine se obraćao sa molbom za svoju terapiju.

“Mogu sa shvatim da lijek jedan mjesec kasni, ali ne i da kasni mjesec za mjesecom. Imunitet mi je slab i zavisim od te terapije. Ne mogu da funkcionišem normalno. Pacijentima ostalim poručio bih da se ne boje da javno kažu s kakvim se problemima susreću, znam mnogo pacijenata koji su u istoj situaciji kao i ja, ali se boje govoriti javno kako ne bi ostali bez terapije”, rekao je Kopanja.

Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banjaluke kazao je da je neshvatljivo da se UKC RS reklamira na bilbordima kao najsavremeniji u regionu, a da pacijenti ne mogu dobiti terapiju i da u ovoj bolnici nema ni posteljina.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *