Banjalučani darovali kosu za oboljelu djecu

Društvo

Oni koji su godinama puštali svoju kosu, danas su bez razmišljanja otišli na šišanje kako bi pomogli da se djeci oboljeloj od raka naprave perike.

Akcija šišanja i doniranja kose “Moja kosa, tvoja kosa” nakon mnogo gradova u BiH organizovana je i na Trgu Krajine, u kojoj su svi koji imaju više od 30 cm zdrave i nefarbane kose mogli da učestvuju.

Akciji su se odazvali mnogi građani, bez obzira na godine. Na stolicu za šišanje sjeli su i muškarci koju su dugo puštali svoju kosu, te sada potpuno promijenili izgled, ali i djevojčice koje su se odrekle svoje duge kose kako bi uljepšale život nekom od svojih vršnjaka.

Akcija je organizovana u sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“, a organizator je Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ Banjaluka zajedno sa Udruženjem „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Ove akcije su mnogoj djeci olakšale život, jer im je pomoć građana i te kako potrebna. U BiH od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procent izliječenja se kreće oko 80 posto, međutim, put do izlječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Ako ste u Banjaluci još nije kasno da se pridružite akciji, jer se frizeri na Trgu Krajine nalaze danas do 17 časova.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *