Porodici Vujasin stiže pomoć sa svih strana

Društvo

Zabrinuta lica mališana porodice Vujasin, bar za sada, zamijenio je osmjeh, jer su dobili novi školski pribor i punu sobu igračaka.

Nakon teksta na napšem portalu mnogi nisu ostali ravnodušni na situaciju u kojoj se našla porodica Vujasin iz Banjaluke, te su odmah priskočili u pomoć. Mališani koji su u školu nosili stare pernice i maštali o novim igračkama, sada to sve imaju.

Djeca posljednja dva dana vrijeme provode sa osmijehom na licu, raspakivajući poklone, dok u školu idu sa novim torbama i punim pernicama.

– Hvala svima koji su pomogli. Zovu nas ljudi, konačno se neko i nas sjetio. Djeca su srećna i drago mi je što je tako – kaže majka Dragana.

Telefoni stalno zvone

Majka kaže da joj telefon stalno zvoni, a zvonio je i u našoj redakciji. U pomoć je odmah pritrčao Milan Radović. Poznat po tome što učestvuje u mnogim humanitarnim akcijama, mališane je obradovao igračkama, pernicama, školskim torbama i svim potrebnim priborom za školu.

U njegovo ime mališane je posjetio Borivoj Obradović, te ih obradovao punim kesama školskog pribora i igračka, koje u su mali Vujasini još u dvorištu počeli raspakivati.

U akciju se uključio i Marinko Umičević, koji mališanima, ali i roditeljima, poklanja po novi par obuće, a ocu nudi stalni posao! Takođe, mališane je posjetio i Draško Staniovuković, koji je ispunio nekoliko dječijih želja i poklonio im po rolere, bicikl i monopol.

Posjetu porodici obećala su mnoga udruženja, a neki građani su se već najavili sa punim koferima odjeće za vesele Vujasine. Djeca su sada srećna i raspoložena, obradovala ih je i naša ekipa, a talentovane djevojčice su nam i zapjevale.

Međutim, sve ovo nije trajno riješilo probleme sa kojim sa nosi ova banjalučka porodica. Svu njihovu muku najbolje znaju u Udruženju višečlanih porodica „Četiri plus“, koji Vujasinama pomažu već godinama.

Predsjednik udruženja Jovan Radovanović kaže da je svim ovim samo malo ugašena vatra koja gori kod Vujasina, ali problem nije trajno riješen.

– I naše udruženje im je još prije dalo knjige i školski pribor, koliko smo bili u mogućnosti, međutim porodicama treba rješenje „odozgo“. Sistemsko rješenje je ono što treba svima, jer u banjalučkoj regiji ima 640 višečlanih porodica kojima treba pomoć, a vjerujete da i od goreg postoji gore – priča Radovanovć, te dodaje da pomažu svima koliko mogu.

Još 4.000 KM do boljeg života

Igračke i novi pribor usrećili su mališane, ali nikako nisu riješili problem porodice Vujasin. Majka kaže da ima treba novac, jer ona ne smije da preskoči nijedan od lijekova, a za njih daje 100 KM mjesečno.

– Naš problem trajno bi riješio novac, jer smo počeli da pravimo kuću i nedostaje nam još oko 4.000 KM da je pokrijemo i riješimo naš problem. Novac koji dajem za stan mogla bih da dajem za liječenje i mi bi mogli pristojno da živimo – kaže majka.

U tim željama ponovo im mogu pomoći građani dobrog srca, koji su to u mogućnosti. Svi koji žele da pomognu mogu kontaktirati porodicu Vujasin na broj telefona 065/707-455, a novac mogu donirati na broj tekućeg računa 5520301640585783 „Addiko banka“ na ime Dragana Vujasin.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *