Dodik pozvao Kačavendu na osveštanje srpsko-ruskog hrama!?

Društvo

Penzionisani vladika Vasilije (Kačavenda) na osveštanje temelja srpsko-ruskog pravoslavnog hrama i kulturno-duhovnog centra došao je na poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe.

– To je na ručku koji je poslije osveštanja upriličen u hotelu „Bosna“ otkrio vladika banjalučki Jefrem. On se Kačavendi obratio riječima: „Vladiko Vasilije, vi nikako da dođete u Banjaluku kada vas ja pozovem, a kada vas pozove predsjednik, vi odmah dođete“. Tada je razotkrivena misterija otkud Kačavenda na osveštanju, pošto javnost nije sa odobravanjem dočekala njega na čelu svečane litije – otkriva naš sagovornik koji je prisustvovao ručku.

On kaže da je u svemu posredovao jedan sveštenik blizak i Kačavendi i Dodiku koji je od predsjednika Srpske zatražio da pozove penzionisanog vladiku na osveštanje.

– Kačavenda je Jefremu rekao da ga je Dodik pozvao na osveštanje i banjalučki vladika nije mogao da mu uskrati gostoprimstvo, ali je zato na ručku otkrio da Kačavenda nije došao na njegov poziv – kaže naš izvor.

On otkriva i da su predsjednik Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ručak proveli u društvu arhiepiskopa jegorovskog Mateja koji je po blagoslovu patrijarha moskovskog i cijele Rusije Kirila u ime Ruske pravoslavne crkve prisustvovao osveštanju temelja.

– Dodik i Ivanić u njegovom društvu su za sada jedini dokaz ruskog miješanja u izbore i to na nivou BiH – zajedljivo kaže naš izvor, aludirajući na optužbe zapadnih zemalja da se Rusija miješa u izbore u BiH.

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *