Građani 186. put na trgu traže pravdu za Davida

Društvo

Petog oktobra idem na tvoj grob, sine. Nisam bio od 40 dana. Poslije toga više ništa u ovoj državi Davor Dragičević ne garantuje, rekao je večeras otac stradalog mladića Davida Dragičevića na 186. okupljanju građana na Trgu Krajine.

Građani se već mjesecima okupljaju na trgu, tražeći da se rasvijetle okolnosti smrti 21-ogodišnjeg mladića i da institucije završe istragu o ubistvu.

– Već 186. dan smo, sine, na tvom trgu. Tražimo od institucija nemoguće – istinu i pravdu – rekao je Davor.

Na trgu se zaorilo i “Idemo do kraja, Davide”, a otpjevana je i Davidova pjesma “Klinac u getu”, uz podignute pesnice.

Kao i svako veče od kako se građani okupljaju u znak podrške Davoru Dragičeviću i njegovoj porodici, pročitana su i neka od pisama podrške koja grupi “Pravda za Davida” stižu sa svih strana svijeta.

Okupljeni su horski ponavljali pitanje “Ko je ubio Davida”.

Sa svih strana čuli su se i povici “Ćaća nikad neće ostati sam” i “Ostajemo ovdje”, “Idemo do kraja”, “Ostajemo uz Davora”.

Neki od okupljenih poručili su i da se ovdje okupljaju kao roditelji, a ne kao rušitelji Republike Srpske, te da je jedino za šta u životu treba da se borimo jeste “da imamo živu djecu, što Davor više nema”.

– Rekao sam prije 6 mjeseci. Prvi ste počeli, prvi ćete i završiti – ističe Davor i dodaje: “5. oktobar, 18 časova. Idemo do kraja Davide”.

– Zašto poštujete institucije, zašto plaćate račune? Nema ovdje države za nas. Ko će vas suditi i osuditi? Ja odgovor na pitanje ko je ubio Davida nikad neću dobiti od ovih ljudi ovdje. Neka dođu neka kažu da nisu ubili Davida. Još malo i ja idem odavde svojoj kući – poručio je Davor.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *