Mišić najavila tužbe protiv Sindikata uprave RS i članova

Društvo

Savez sindikata RS će tužili predsjednika i sekretara Sindikata uprave RS i njihovog advokata Milana Petkovića, koji su proizvoljno tumačeći odluku Ustavnog suda RS i ciljano iznoseći laži, nanijeli “jezivu štetu Savezu sindikata RS, izjavila je danas predsjednica ovog sindikata Ranka Mišić.

Mišićeva je dodala da nije tačno da je Ustavni sud poništio Status Saveza sindikata.

– Osporen je samo jedan član Statuta, te po jedna alineja iz još dva člana. Mi ćemo provesti odluku Ustavnog suda RS, kada ona bude objavljena u Službenom glasniku RS, jer odluke Ustavnog suda se ne komentarišu, one se provode – rekla je Mišićeva.

Predsjednica SS RS nije nijednom spomenula ime Bože Marića, predsjednika Sindikata uprave RS, koji je podnio apelaciju Ustavnom sudu RS.
Rekla je, takođe da joj je žao što će se dva sidnikata završti pred sudom, umjesto da zajedno štite prava radnika, ali da javnost i radnici treba da znaju šta je istina.

Posebno je zamjerila Milanu Petkoviću, koji je, kako je rekla “nosilac liste jedne stranke”, ali i član Advokatske komore, što je prekršio sve profesionalne kodekse, i dozvolio sebi da, namjerno nanoseći štetu drugome, komentariše odluku Ustavnog suda RS, čak i prije nego što je objavljena.

Advokat Milan Petković je nosilac liste Ujedinjene Srpske za Narodno skupštinu RS.

– Napadaju nas, nazivaju lopovima, ali samo što je Savez sindikata RS ozbiljna organizacija, i što nismo ničiji, što nas ne kontroliše nijedna partija, nijedan tajkun, nijedan centar moći – poručila je Mišićeva i dodala da joj je “žao što radnici moraju da slušaju takve zlonamjerne laži”, ali da će na kraj sud utvrditi, šta jeste, a šta nije istina.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *