Pravda za Davida: Nikada nećemo odustati

Društvo

Na Trgu Krajine i večeras su građani Banjaluke dali podršku Davoru Dragičeviću, koji traži od institucija da riješe ubistvo njegovog sina Davida.

Okupljeni su po 190. put poručili da traže istinu i pravdu, te da od toga ne odustaju.

Davor je i večeras stajao na Trgu sa svijećom u ruci i šutio, kao i drugi učesnici grupe “Pravda za Davida”.

– Tražimo dvije riječi: istinu i pravdu. I ne znam čime smo to zaslužili da nam nijednu ne pokušavaju reći. Još četiri dana do velikog skupa, tada će se Davor obratiti i reći ono što oni neće da kažu. Na skupu dođite svi i budite dostojanstveni. Nećemo praviti probleme jer ih do sada nismo pravili pa nećemo ni za četiri dana – poručio je jedan od članova grupe “Pravda za Davida”.

Naveo je da će se 5. oktobra vidjeti koliku podršku ima Davor. Građani su poručili da ostaju na Trgu i da ne odustaju od davanja podrške ocu koji je ostao bez sina.

Puštena je pjesma “Klinac u getu” i tradicionalno su je prisutni odslušali sa visoko podignutom pesnicom u vazduhu.

– Kada u petak pođete na Trg, ponesite sa sobom i knjigu. Kada budete podizali ruku, na srce položite i knjigu. To će biti najveća podrška Davidu. Budimo humaniji i da gradimo bolji svijet koji je David prizivao – poručeno je sa Trga.
Daniela Ratešić je pročitala pismo Davidovog strica i strine u kome ga traže i žele da ga vide.

– Na tvom Trgu tražimo istinu i pravdu, 190 dana. Tražimo to i nikada od toga nećemo odustati – napisano je u pismu koje je Daniela pročitala okupljenim građanima.

Pročitano je još jedno pismo koje nije objavljeno na grupi “Pravda za Davida” u kome se navodi da autor neće da se ono objavi zbog svoje bezbjednosti.

– Davor me ohrabrio neki dan kada se zahvalio ljudima iz DNS koji mu šalju informacije. Ja nemam informacija, ali ga mogu zagrliti i dati mu podršku. Dolazim na Trg, ali stojim da me niko ne vidi, jer sam član SNSD i aktivan sam u svom odboru. Zahvaljujem mu se što se bori za moju i svu djecu – napisano je u pismu koje je pročitano.

Okupljeni su još jednom poručili da ostaju na Trgu i da ćaća nikad neće ostati sam, nakon čega je pročitana Davidova molitva.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *