SNSD narušio izbornu tišinu u Banjaluci! (VIDEO)

Društvo

Savez nezavisnih socijaldemokrata narušio je danas izbornu ćutnju u Banjaluci, gdje su aktivisti i kandidati ove stranke dijelili propagandni materijal na ulici i animirali potencijalne glasače.

Gradski odbornik Draško Stanivuković i danas je bio u akciji i uspio da snimi kako se u naselju Lauš na štandu SNSD dijeli propagandni materijal u vrijeme predizborne ćutnje.

Stranačke boje pokušao je da odbrani Momčilo Antonić, koji je takođe gradski odbornik i kandidat SNSD za narodnog poslanika ove stranke.

Antonić je čak pokazao nepoznavnanje izbornog procesa, jer je Stanivukovićeve sitilajtove i plakate koji su ranije postavljeni poredio sa današnjim aktivnostima na stranačkom štandu.

Izborni zakon BiH jasno propisuje da 24 časa uoči izbora prestaju sve stranačke aktivnosti i da je strogo zabranjena bilo kakva javna propaganda.

U periodu koji počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje do njihovog zatvaranja, političkim strankama, koalicijama, listama nezavisnih kandidata i nezavisnim kandidatima zabranjeno je učešće u javnim političkim aktivnostima.

To uključuje izlaganje na biračkom mjestu i u njegovoj okolini bilo kakvih materijala u cilju uticanja na birače, kao i korištenje megafona ili drugih razglasnih uređaja u cilju uticanja na birače, kao i svake aktivnosti kojom se ometa ili opstruiše izborni proces.

Za kršenje izborne ćutnje u skladu sa odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine političkim subjektima koji učestvuju na izborima može se izreći novčana kazna od 1.000 do 10.000 KM.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *