Incident u Banjaluci: Ne broje se glasovi u OŠ “Ivo Andrić”

Društvo

Na izbornom mjestu u banjalučkoj Osnovnoj školi “Ivo Andrić” nije ni započeto brojanje glasova zbog incidenta i nesuglasica u biračkom odboru.

Članica biračkog odbora ispred Srpske demokratske stranke nije dozvolila brojanje glasova, a i tokom procesa glasanja je napravila nekoliko manjih incidenata, rekao je za portal Mondo.ba predsjednik biračkog odbora na ovom glasačkom mjestu.

“Ta žena je jutros, kada smo uspostavljali izborno mjesto, napala jednog birača, tvrdeći da ima dodatne listiće u torbi. Međutim, ta žena/birač je bila bez torbe i čak je počela da se skida i plače, da nam pokaže da nema ništa. Zatim je reagovala jedna članica biračkog odbora, a ona je i nju napala. Kasnije je napala i neke posmatrače. Obavijestio sam gradsku izbornu komisiju koja je donijela rješenje da se ona zamijeni zamjenikom iz iste političke partije (SDS). Međutim, ona nije htjela da napusti biračko mjesto, došla je i policija koja je rekla da nije nadležna. Biračko mjesto sam zatvorio u 19 časova, redovno, ali zbog te gospođe nismo ni počeli brojanje i sada čekamo instrukcije. Ona je unutra i prijeti ljudima”, rekao nam je predsjednik odbora u razgovoru ispred OŠ ”Ivo Andrić” u Banjaluci.

Ispred glasačkog mjesta kod škole za svaki slučaj nalaze se i pripadnici policije, a za sada se čeka odluka i intervencija Gradske izborne komisije.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *