Toplo vrijeme uz moguću slabiju kišu

Društvo

Prema prognozama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, promjena vremena za dane predstojećeg vikenda u BiH – neće biti.

Kako piše u prognozi, u BiH će i dalje preovladavati toplo vrijeme uz mogućnost slabiji kišnih padavina drugog dana vikenda.

U subotu u Bosni veći dio dana umjereno naoblačenje. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 5 i 9 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 15 i 20 stepeni, jugu od 22 do 26.

U nedjelju u većem dijelu zemlje oblačno. Djelomično vedro jedino na jugu. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 5 i 9 stepeni celzijusa, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 18 do 23, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(N1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *