Ukrali 67 pasa da im pruže bolje utočište

Društvo

Prijedorčani koji su osumnjičeni za krađu 67 pasa iz azila u mjestu Kalajevo odlučili su da prekrše zakon kako bi životinjama pružili bolje utočište od onoga koje su imali, saznaje Srpskainfo.

Odlično obaviješteni izvor Srpskainfo otkriva da se troje Prijedorčana odlučilo za krađu iz milosrđa, jer su bili revoltirani uslovima u kojima su držani psi u azilu.

Nakon dogovora, Ina R, Spomenka D. i Dragan K. provalili su u junu ove godine metalne boksove u azilu i ukrali 24 šteneta i 43 odrasla psa, koji su bili vlasništvo komunalnog preduzeća iz Prijedora. Ovo preduzeće je procijenilo materijalnu štetu od 1.450 maraka.

– Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičeni u toku noći 19/20. juna ove godine u mjestu Kalajevo, sa unaprijed stvorenom namjerom, iz azila za pse otuđili ukupno 67 pasa koji su se nalazili u obezbijeđenim metalnim boksovima, čime je komunalnom preduzeću iz Prijedora pričinjena materijalna šteta od oko 1.450 maraka – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

U saopštenju se dodaje da je o svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i teške krađe.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *