Novi veliki skup “Pravde za Davida” 21. novembra

BIH Društvo

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, po 230. put obratio se okupljenim građanima u Banjaluci riječima da su mjesecima na istom mjestu zbog borbe za pravdu i istinu.

– Nijedan slučaj koji se spomenuo pred Savjetom bezbjednosti nije ostao neriješen. Juče je završen još jedan proces ubistva Davida i nikada se više neće ponoviti. Sada se za istinu moramo pravno boriti – poručio je Davor.

Dodao je da pojedini advokati nisu ispoštovali dogovor. Rekao je da je njegov stav od početka bio da u advokatskom timu bude Ifet Feraget.

– Niste obavijestili svog klijenta za sastanak i prekršili ste advokatsku etiku. Potvrdili ste verziju tužilaštva bez ijednog dokaza. Feraget je ostao na strani istine i pravde, a Nobilu i Tomiću neka je na savjesti. O vama nećemo više. Hvala vam na neradu, došli ste da odvučete slučaj do izbora, ali vam neće uspjeti ni sada, niti bilo kada – rekao je Davor komentarišući jučerašnji sastanak advokatskog tima u banjalučkom tužilaštvu na koji ga nisu pozvali.

Poručio je da će slučaj biti riješen, jer pravda neće zakasniti.

Pohlepu i glad za novcem ubica, kako je naveo ogorčeni otac, niko ne može da razumije.

– Sa ubicama nema suživota ni komšijskih odnosa, a kamoli da se djeca odgajaju u ovom sistemu. U narednom periodu nam treba da djeca zajedno idu u školu, a ne da ih roditelji odvoze automobilima. Sada je tako, jer su ubice, sotone i zločinci svuda oko nas, ali neće još dugo – poručio je Dragičević, a njegove riječi praćene su uzvicima podrške okupljenih građana.

Banjalučani su i večeras otpjevali Davidovu pjesmu “Klinac u getu”.

– Dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma je 21. novembar i taj dan će u Banjaluci biti skup. Izađite u svim gradovima taj dan i tražite ono što vam pripada. Tražite pravo na život koji su ovim sporazumom garantovale članice, tražite ono što piše – slobodu i bezbjednost kojih nema, pravo na poštivanje života, pravo na slobodu misli, slobodu izražavanja – naglasio je Davor.

Poručio je da će u narednom periodu dokazati da su Davidove ruke bile ubačene u varikinu.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *