Studenti traže useljenje u sobe

Društvo

Grupica nezadovoljnih studenata okupila se danas ispred Studentskog doma „Nikola Tesla“, najavljujući proteste ukoliko im do petka ne bude dozvoljeno useljenje u sobe.

Drugi paviljon u potpunosti je renoviran i čeka se upotrebna dozvola, a studenti kažu da ne mogu više da slušaju prazna obećanja i plaćaju privatno smještaj.

– Pet puta mi je smještaj sada skuplji nego da sam u Domu. Ispaštamo i mi i naši roditelji, kao da je danas lako izdvojiti 500 KM mjesečno, umjesto 100 KM koliko bi plaćali da stanujem u Domu- kaže student treće godine farmacije iz Šipova Marijana Maksimović.

Stanivukovića, kojeg su, kažu, sami zvali, jer nisu dobili odgovor od studentskih organizacija. Nisu uvjereni takođe ni da će rekonstrukcija Prvog paviljona biti završena do kraja mjeseca, kako je najavljivano.

V.d direktora Studentskog centra Dragoslav Topić rekao je da su danas predali u Gradsku upravu svu potrebnu dokumentaciju za dobijanje upotrebne dozvole za Drugi paviljon. Vjeruje da bi ova papirologija čak i danas do kraja radnog vremena mogla biti riješena, kako bi se studenti mogli usljevati u sobe. Tvrdi da su sobe potpuno namještene i spremne za buduće stanare.

Topić je međutim i sam potvrdio strahovanja studenata da Prvi paviljon neće uskoro biti useljiv.

– Izvođač je rekao da će rok biti probijen do 15 dana, iskreno sam i sam obilazio Prvi paviljon i iz onoga što vidim- bojim se da to neće biti ni do kraja ove godine- rekao je Topić, dodajući da SC nije ugovorni organ, te da nema ništa i sa eventualnim kaznama prema izvođaču.

Oglasila se i Unija studenata

Oglasili su se u međuvremenu iz Unije studenata RS saopštenjem da bi studenti od petka, 16. novembra, trebalo da se počnu useljavati u sobe. Ističu da nisu zadovoljni dinamikom radova u ovom SC, s obzirom na to da su probijeni rokovi.

– Nastava je počela 8. oktobra, a studenti tek sada treba da se usele u drugi paviljon – poručili su iz Unije studenata.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *