Udruženje “Kerber” spašava ulične pse i ove zime

Društvo

Psi lutalice, mačke i druge napuštene životinje imaće priliku da prezime u montažnim kućicama koje udruženje građana “Kerber” planira da postavi na više lokacija u decembru.

Predsjednik udruženja Goran Milojević kaže da već treću godinu zbrinjavaju napuštene životinje u zimskom periodu.

– U pitanju su jednokratne kartonske kućice obavijene folijom koje sami pravimo. Postavićemo ih na više mjesta, a najviše u prigradskim naseljima. Tačne lokacije ne želimo da objavljujemo, jer su ih vandali u prethodne dvije godine uništavali dan poslije postavljanja – rekao je Milojević.

Dodaje da u gradu ima dosta napuštenih pasa i to većinom zbog neodgovornih vlasnika.

– Najčešće ih izbacuju u Trapistima, Motikama i Srpskim toplicama te na putu za Manjaču i tu se formiraju grupe napuštenih pasa. U najvećem broju slučajeva psi koje vidimo u užem centru grada nisu lutalice, oni imaju vlasnike koji ih puštaju da se kreću bez nadzora. Mnogi se ne vrate jer ih zgaze automobili – ističe Milojević.

Objasnio je da će volonteri “Kerbera” tokom cijele zime održavati postavljena utočišta.

– Donosićemo slamu i mijenjaćemo kućice ukoliko budu uništene. Pozivamo sve građane da doniraju slamu ili hranu za pse jer za sada sve radimo sami i nemamo nikakvu finansijsku podršku od grada – dodao je Milojević.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *