Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Udruženje "Kerber" spašava ulične pse i ove zime

Udruženje &quot;Kerber&quot; spašava ulične pse i ove zime

Psi lutalice, mačke i druge napuštene životinje imaće priliku da prezime u montažnim kućicama koje udruženje građana "Kerber" planira da postavi na više lokacija u decembru.

Predsjednik udruženja Goran Milojević kaže da već treću godinu zbrinjavaju napuštene životinje u zimskom periodu.

- U pitanju su jednokratne kartonske kućice obavijene folijom koje sami pravimo. Postavićemo ih na više mjesta, a najviše u prigradskim naseljima. Tačne lokacije ne želimo da objavljujemo, jer su ih vandali u prethodne dvije godine uništavali dan poslije postavljanja - rekao je Milojević.

Dodaje da u gradu ima dosta napuštenih pasa i to većinom zbog neodgovornih vlasnika.

- Najčešće ih izbacuju u Trapistima, Motikama i Srpskim toplicama te na putu za Manjaču i tu se formiraju grupe napuštenih pasa. U najvećem broju slučajeva psi koje vidimo u užem centru grada nisu lutalice, oni imaju vlasnike koji ih puštaju da se kreću bez nadzora. Mnogi se ne vrate jer ih zgaze automobili - ističe Milojević.

Objasnio je da će volonteri "Kerbera" tokom cijele zime održavati postavljena utočišta.

- Donosićemo slamu i mijenjaćemo kućice ukoliko budu uništene. Pozivamo sve građane da doniraju slamu ili hranu za pse jer za sada sve radimo sami i nemamo nikakvu finansijsku podršku od grada - dodao je Milojević.

Glas Srpske

Komentari   

0 #1 Vucica Kec 11-11-2016 19:07
Postovanje prema svim gradjanima, koji na bilo koji nacin brinu o malisanima sa ulica...sto se tice udruzenja, "Kerber" je jedino istinsko i vrijedno svake paznje i postovanja.

Tuzno je da grad nema sluha za njihove potrebe. Nadam se da ce se ipak nesto promijeniti sa dolaskom novog gradonacelnika.
Citiraj

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

nazad na vrh