Radojičić preuzeo dužnost gradonačelnika od Gavranovića

Društvo

U Gradskoj upravi danas je obavljena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg i novog gradonačelnika Banje Luke, Slobodana Gavranovića i Igora Radojičića.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je i prošle sedmice imao susrete sa dosadašnjim gradonačelnikom, kako bi se što kvalitetnije završio proces primopredaje i krenulo sa redovnim aktivnostima.

-Po jučerašnjem prijemu sertifikata o preuzimanju dužnosti gradonačelnika, jutros obavljamo formalni dio posla. U jednom prijateljskom ambijentu razgovaramo o različitim pitanjima u vezi sa radom gradske administracije – izjavio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, jedan od prvih koraka biće i razgovor sa načelnicima o stanju u odjeljenjima i u službama.

-Naredni korak, kako i nalažu zakonske procedure, je imenovanje vršilaca dužnosti načelnika, a zatim i raspisivanje konkursa za izbor načelnika. Poslije toga slijedi i nova sistematizacija – izjavio je gradonačelnik Radojičić. Govoreći o prioritetima, on je istakao da predstoji priprema i usvajanje budžeta Grada za 2017. godinu, te izrada niza pojedinačnih programa i odluka.

Već sutra, gradonačelnik Radojičić susrešće se u Gradskoj upravi sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH, Larsom Gunarom Vigemarkom.

Gradonačelnik Igor Radojičić preuzeo je juče, 8. novembra, u Sarajevu Uvjerenje o dodjeli mandata, čime je i zvanično stupio na dužnost gradonačelnika najvećeg grada Republike Srpske u naredne četiri godine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *