Banjaluka: Bitka DNS i SP za kontrolu 1,2 miliona KM

Društvo

Iza izmjena skupštinskog poslovnika krije se rovovska bitka za kontrolu nad 1,2 miliona KM iz gradske kase.

Toliko je u budžetu planirano za sport i rekreaciju, a 90 odsto tog novca je namijenjeno za sportske klubove. Koliko će koji klub dobiti odlučiće Skupština, ali ne, kao ranijih godina, na prijedlog skupštinskog Savjeta za sport, nego na prijedlog Gradske uprave i gradonačelnika.

Tako će u raspoređivanju para, značajnu ulogu imati načelnik budućeg Odjeljenja za sport, socijalista Dragan Banjac, dok je Savjet, koji kontrolišu kadrovi DNS, marginalizovan.

Donedavni predsjednik Savjeta za sport, Nenad Šibarević, (DNS) uložio je amandman na novi skupštinski poslovnik, u kome ovaj savjet nije ni spomenut u kontekstu finasiranja, uz napomenu da vjeruje da je „u pitanju tehnička greška“. Amandman je prihvaćen, ali ni nakon ispravljanja „tehničke greške“, Savjet za sport nije dobio moć kakvu je imao.

– Savjet će samo davati mišljenje o načinu finansiranja, ali neće presduno uticati na finansiranje klubova, kao u prethodnom mandatu – kaže izvor „Euroblica“ iz Skupštine Grada.

U DNS nisu željeli da komentarišu spekulacije o navodnoj borbi koalicionih partnera za uticaj na finansiranje sporta.

Potpredsjednik banjalučkog SP Milan Milaković tvrdi da „nema nikakve borbe“, ali i da će način finansiranja sportskih klubova predlagati odjeljenje za sport, jer je to jedino logično i zakonito rješenje.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *