Banjaluka: Bivši policajac bacio 11 jaja na Vladu RS za 11 godina Dodikove vlasti

Društvo

Dragan Kalkan, bivši policajac Republike Srpske, bacio je 11 jaja na staklenu fasadu pored glavnog ulaza u zgradu Vlade RS, u znak protesta što mu država nije priznala adekvatno učešće u ratu.

Policajci ispred zgrade Vlade bili su zatečeni, pa je Kalkan uspio da baci svih 11 jaja. Na kraju je priveden u policiju na saslušanje, a kazna za ovu vrstu prekršaja može da bude i do dva mjeseca zatvora.

Dragan Kalkan, koji danas radi kao taksista, kaže da mu je puna kapa bahate vlasti.

-Ovo je siboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti, zato što ja smatram da Milorad Dodik kao dezerter treba da bude u zatvoru, kategoričan je Kalkan.

Traži da ga na razgovor primi ministar za boračka pitanja Milenko Savanović, kako bi mu objasnio da je nepravedno svrstan u sedmu kategoriju boraca, iako je kao policajac učestvovao u borbama na prvoj liniji.Nije želio da govori o svojoj invalidnosti i čenjenici da je bio oglašen nestalim na grahovskom ratištu.

Iz ministarstva rada i boračko – invalidske zaštite RS poručuju da nije problem da Dragan Kalkan dođe na sastanak.

-Zakon o pravima boraca je jasan – ljekarska komisija treba da utvrdi zdravstveno stanje svih učesnika u ratu, poručio je ministar Savanović.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *