MIZERIJA: Vlada RS povećala borački dodatak za 3,4 odsto zahvaljujući umrlima

Društvo

Godišnji dodatak za borce prve i druge kategorije u Republici Srpskoj biće povećan za 3,4 odsto. Ovo povećanje uslijedilo je zahvaljujući “višku” sredstava jer nekoliko stotina korisnika dodatka umre tokom godine.

U pauzi današnje sjednice Vlade, Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović je rekao da je osnovica za mjesečni borački dodatak ostala na prošlogodišnjem nivou, s obzirom na to da je riječ o korisnicima koji imaju 60 i više godina, a većina su i penzioneri.

-Pozicije za boračko-invalidsku zaštitu ostaju iste, a usljed smanjenja broja korisnika, uglavnom iz bioloških razloga, raspoređujemo višak sredstava. Favorizovali smo ljude koji su na godišnjem boračkom dodatku, s obzirom na to da su oni u najtežoj kategoriji, rekao je Savanović.

Broj korisnika za mjesečni borački dodatak se povećava svake godine i očekuje se da će ih ove godine biti 64.486 korisnika.

Visina mjesečnog i godišnjeg boračkog dodatka zavisi od prosječne plate u Srpskoj, koja je prošle godine iznosila 836 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *