Radojičić otvorio Poslovni forum menadžera RS

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorio je danas u Narodnom pozorištu Republike Srpske treći Poslovni forum menadžera RS.

Radojičić je poručio da će gradske vlasti, sa svoje strane, uvijek podržavati manifestacije ovog tipa, svjesne potrebe za stalnim razvijanjem edukacije.

On je naglasio da je sistem organizacije posla, bilo da je riječ o javnom ili privatnom sektoru, sa razvojem novih tehnologija, danas umnogome promjenio u odnosu na raniji period, te se iz tog razloga nameće stalna potreba dodatanih edukacija, poput današnjeg skupa.

-Ako govorimo o javnom sektoru, gradske vlasti su za ova četiri mjeseca prošla već kroz dvije reorganizacije, s ciljem da, umjesto ustaljenog načina rada, prihvatimo nove metoda rada, što između ostalog podrazumijeva i uvođenje projektnih zadataka – naveo je Radojičić.

S tim ciljem, naveo je Radojičić, u Gradskoj upravi je ovih dana uveden upravo ovakav metod rada. To je, u prvom talasu, kako je naveo, dovelo do formiranja posebnih timova za realizaciju 30-tak projektnih zadataka.

-Naš osnovni cilj je da postignemo dobar rezultat – kazao je Radojičić. On je dodao da je Grad, u isto vrijeme, preduzeo niz aktivnosti na rebrendiranju gradskog imidža, ali i sopstvenih prioriteta.

Prema njegovim riječima, to podrazumijeva niz promjena u gradskim prioritetima, uključujući okretanje prema razvoju proizvodnih preduzeća, kao dodatnom jačanju sektora turizma i kulture, što se ovih dana manifestvovalo i kroz ulazak u trku za osvajanje kandidature Evropske prijestonice kulture 2024. godine.

U popodnevnim časovima, gradonačelnik Radojičić je učestvovao i u panel diskusiji pod nazivom: “Izazovi za menadžere 2020”.

Gradonačelnik je, između ostalog, govorio o novoj organizaciji Gradske uprave i izazovima, koji ovu administraciju očekuju u narednom periodu.

Osim gradonačelnika Radojičića, u ovoj panel diskusiji učestvovali su načelnik opštine Zvornik, Zoran Stevanović, direktor “Nove banke” Milan Radović, generalni direktor NIS-a Srđan Pešević i direktor konsultantske kuće ConsultIn, Srđan Praštalo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *