Nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima

Društvo

Prijepodne se očekuje suvo, a zatim nestabilno vrijeme, s čestim pljuskovima i grmljavinom, a postojaće uslovi za lokalne nepogode s gradom.

Ujutru suvo i sunčano, od centralnih predjela na sjeveroistok i istok do rijeke Drine pretežno do potpuno oblačno. U kotlinskim predjelima magla. Tokom prijepodneva povećanje oblačnosti od zapada i sjeverozapad, te rast oblaka nestabilnosti usloviće da na sjeveru, zapadu i na krajnjem istoku bude prvih pljuskova i grmljavine.

Pljuskovi će se sredinom dana širiti ka sjeveroistoku i istoku, te centralnom pojasu i jugu, uz pojavu grmljavinskih procesa. Lokalno će biti i jačih pljuskova, a ponovo je moguća i pojava grada. Najveća vjerovatnoća za jače procese prvo na zapadu, sjeveru i u Semberiji, kasnije u centralnim predjelima a prema večeri uz rijeku Drinu, te u Hercegovini. Prema noći i u noći raslojavanje a zatim i smanjenje oblačnosti.
Vjetar slab i promjenjljiv, tokom dana umjeren sjeverozapadni, u zoni nestabilnosti prolazno pojačan i mahovit, a na jugu popodne i uveče jak sjeverni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20°C do 25°C, na jugu oko 27°C, u višim prjedelima od 16°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANJALUKU

Ujutru i prijepodne s promjenjljivom oblačnošću i sunčanim periodima. Poslijepodne i veče nestabilni s prolaznim pljuskovima i grmljavinom, koji će se smjenjivati s periodima suvog vremena. U široj okolini će postojati uslovi za lokalne nepogode, s najvećom vjerovatnoćom prvo zapadno od grada a zatim južno i jugozapadno.

Duvaće slab sjeverni vjetar.

Najviša dnevna temperatura vazduha oko 25°C.

Dežurni sinoptičar: Igor Kov

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *