Stanivuković gradskim ocima: Drveće se ne asfaltira! (FOTO/VIDEO)

Društvo

Nakon videa na Facebooku, u kojem je Stanivuković kritikovao naručioca i izvođača  radova na pločniku ispred sjedišta predsjednika Republike Srpske, koji su vrelim asfaltom zamalo uništili stablo u drvoredu, uslijedila je reakcija Gradske uprave.

Odbornik PDP u Skupštini Grada Banjaluka, Draško Stanivuković, kritikovao je prije nekoliko dana odnos gradskih vlasti prema zelenilu u gradu. Posebno se osvrnuo na primjer “asfaltiranja drveta” pred Palatom Republike, koje je u potpunosti bilo zatvoreno svježim slojem asfalta sve do debla.

-Kada se ovako odnose prema drveću u “ekstra zoni”, kako s etek odnose prema drveću u petoj ili nekoj drugoj gradskoj zoni, prokomentarisao je Stanivuković u videu na Facebooku.

Nedugo nakon ove kritike, drvo je “oslobođeno”, otkopan je kvadrat asfalta i nasuta zemlja oko stabla.

Stanivuković je ovu reakciju gradskih vlasti kratko prokomentarisao na Facebooku: Djelovanje ima efekte!

-Znam da je moj posao da ispravljam i ukazujem na greške gradskih vlasti, ali mislim da nije da ih učim da se drveće ne asfaltira.
Mada, od prikjuče izgleda moram i to, rekao je Stanivuković za Istinito.

Na fotografiji “oslobođenog” stabla jasno se vidi da se lišće na granama već pokazuje znakove sušenja, što bi mogla da bude posljedica djelovanja vrelog asfalta, a na sve to je došao i toplotni talas koji dodatno negativno utiče na zelenilo u drvoredima.

Ovo nije prvi put da ovaj mladi odbornik kritikuje rad gradskih vlasti i efekte njihovog rada na terenu. Aktivan je i u svojoj mjesnoj zajednici, gdje animira posebno mlade i provodi akcije uređenja naselja Petrićevac.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *