Olujno nevrijeme poharalo Sloveniju, Hrvatsku i dijelove BiH (VIDEO)

Društvo

Olujno nevrijeme izazvalo je brojne probleme na zapadu Slovenije i u centru te zemlje. Nevrijeme je stiglo i do Hrvatske gdje je padao grad veličine lješnika. Posebno dramatično bilo je u Istri.

Jak vjetar čupao je drveće i blokirao puteve, javljaju slovenački mediji.

Pojedini putevi su bili blokirani zbog oborenog drveća i odrona između Nove Gorice, Tolmina i Boveca, prenosi agencija STA.

{youtube}St7_9LrhSpU{/youtube}

Državni mediji su javili da je u oblastima duž rijeke Soče, vetar odnosio krovove sa kuća, kao i da su zbog oborenih dalekovoda blokiran autoputput kroz Gorenjsku u Vodicama.

{youtube}AEKNHANJZjc{/youtube}

Jako nevrijeme i kiša sa gradom veličine lješnika pogodilo je Hrvatsku u toku popodneva, javljaju danas hrvatski mediji.

Dnevnik.hr piše da je nevrijeme iz Slovenije stiglo u Hrvatsku, najpre u Zagorje i Istru, da bi se zatim proširilo na Kvarner, a kako se navodi nevrijeme je čupalo stabla.

امطار في العاصمة الكرواتية زغرب اليوم #zagreb

Objavu dijeli Ali (@ashahdoor)

Jutarnji.hr prenosi da je posebno dramatično bilo u Novigradu, gde su olujni oblaci potpuno zamračili nebo, što se vidi na brojnim fotografijama objavljenim na društvenim mrežama.

Nezavisni portal grada Poreča parentium.com, piše da je glavni udar olujnog nevremena sa gradom trajalo nekoliko minuta, a da su zbog njega letjele reklame, stolice, crepovi, stolovi, suncobrani i tende, kontejneri i kante za smeće, a borove iglice, granje i lišće začepili su rešetke kanalizacije, zbog čega su određeni dijelovi grada neko vreme “plivali”, a da je više vozila ostalo zarobljeno u kišnim jezerima.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i područje Unsko – sanskog kantona u poslijepodnevnim satima.

Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom, udarima gromova i ledom u pojedinim područjima, prema trenutnim podacima, zadesilo je područje Bosanske Krupe, Cazina i Velike Kladuše.

U nekim područjima došlo je do prekida snadbijevanje električnom enregijom.

Mondo/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *