Banjaluka: Ljetni red vožnje od 26. juna

Društvo

Ljetni red vožnje u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada Banje Luke počinje 26. juna i trajaće do 20. avgusta ove godine, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kao i prethodnih godina, završetkom školske godine i početkom sezone godišnjih odmora, stupa na snagu ljetni režim održavanja redova vožnje.

Organizacija sistema javnog prevoza putnika na području grada funkcioniše sa dva režima održavanja reda vožnje, i to zimskim režimom i ljetnim režimom, koji je prilagođen smanjenim potrebama za prevozom.

– Bitno je istaći da se ne radi o ukidanju linija niti o prevelikim promjenama u broju polazaka već samo o korekcijama, i to na određenim linijama. Na primjer, u gradskom prevozu, od ukupno 23 linije, korekcije će biti izvršene na 15 linija, a u prigradskom prevozu, od ukupno 33 linije, korekcije će biti na svega 10 linija. U toku jednog radnog dana, u oba smjera je do sada bilo oko 2.300 polazaka, a u ljetnom režimu će biti oko 2.000 polazaka – rekli su u nadležnom Odjeljenju.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *