Dodik naredio smjenu direktora RTRS, premijerka ga štiti!

Društvo

Zbog lošeg poslovanja Dodik zatražio od UO RTRS da smijeni Draška Milinovića, čemu se oštro usprotivila Željka Cvijanović tražeći da se njegova smjena odgodi do izbora

Predsjednik RS Milorad Dodik odlučio je da smijeni generalnog direktora RTRS Draška Milinovića, i to mu je rekao direktno u lice – da mora da ide, bez odlaganja!

O svemu je upoznat i Upravni odbor RTRS i čekalo se samo da se premijerka vrati iz Kanade i pronađe odgovarajuće mjesto za svog štićenika. Međutim, umjesto da prihvati Dodikov nalog, Željka Cvijanović mu se suprotstavila.

-Bio je ponedjeljak kada su Dara Cvijetić i Adil Bajramović, predsjednica Upravnog odbora i njen zamjenik došli kod Milinovića i zatražili da podnese ostavku. Rekli su mu da je izvještaj o poslovanju RTRS za 2016. godinu katastrofalno loš i da ga neće usvojiti, navodi izvor Istinito.

Milinović je to odbio i obratio se premijerki za zaštitu. Sjednica UO RTRS je već bila zakazana za četvrtak, a Dodik je otišao u Zvornik i Vlasenicu bez Cvijanovićke. Navodno joj se ni na telefon nije javljao.

Za koordinaciju Milinovićeve smjene zaduženi su ljudi iz Kabineta predsjednika RS koji su prenijeli Dodikove naloge predsjednici UO RTRS Dari Cijetić, koja se u četvrtak ponovo pojavila u Milinovićevom kabinetu i opet ga pozvala da podnese ostavku.

Svjedoci dramatičnog događaja tvrde da je Milinović to odbio i demonstrativno napustio kabinet, ostavivši Daru Cvijetić samu.

  Predsjednica UO RTRS Dara Cvijetić ostala sama u kabinetu

Za to vrijeme, Željka Cvijanović je zvala Dodikovu osobu od povjerenja i zamolila je da se Milinovićeva smjena odgodi za poslije izbora. Iz Dodikovog kabineta uslijedio je hladan tuš: Milinović mora da ode zbog brojnih kriminalnih radnji koje je uradio u RTRS!

Na te riječi, premijerka je navodno rekla da dok je ona na čelu vlade „Draško neće biti smijenjen“.

Iz više izvora za Istinito je potvrđeno da je Cvijanovićeva uspjela samo da privremeno odloži Milinovićevu smjenu, na kojoj Dodik i dalje insistira. Jedan od ključnih razloga je i finansijska dubioza u koju je RTRS dospio pod rukovodstvom aktuelnog direktora.

Brojnim dobavljačima, Poreskoj upravi RS i fondovima, RTRS duguje preko 20 miliona maraka. Zanimljivo je da ni UO RTRS do sada ništa nije preduzimao po tom pitanju, sve dok se Dodik lično nije umiješao.

Čak se i nedavno imenovanje Zdravka Šavije za pomoćnika generalnog direktora za tehnička pitanja i razvoj u RTRS, dovodi s tim u vezu. Izvori Istinito tvrde da Šavija nečim ucjenjuje Milinovića, koji mu je navodno zbog toga i omogućio ovu funkciju sa startnom platom od 1.950 KM.

Izvori tvrde da Draško Milinović i njegov kum Srđan Džajić, koji mu je i zamjenik, izvlače novac iz RTRS preko dvije firme sa kojima su tijesno povezani.

Ovakav razvoj situacije ozbiljno je naljutio koalicione partnere pa su Nedeljko Čubrilović i Petar Đokić još odlučniji da u dogovoru sa SzP-om na jesen izaberu Upravni odbor RTRS koji će postaviti njihovog direktora, i tako preotmu RTRS iz premijerkinih kandži. Njih dvojica, navodno, misle da je Željka Cvijanović potpuno izgubila kompas kada je u pitanju Draško Milinović.

 Oni upravljaju RTRS-om: Milinović, Cvijanović, Čubrilović i Dodik

Čubrilović bi opet Davidovića za direktora RTRS?

Prema nekim informacijama, Čubrilović bi na Milinovićevom mjestu rado vidio Dragana Davidovića, bivšeg direktora RTRS i supruga svoje šefice službe za odnose s javnošću u Narodnoj skupštini, Mirjane Kusmuk.

Tu opciju navodno podržava i Slobodan Stanković, vlasnik Integrala, koji je svojevremeno sa Davidovićem bio u poslovnim šemama milionske vrijednosti.

Stanković može da zahvali Davidoviću za zemljište na kojem je bila upravna zgrada RTRS i Radio RS, a na kojem danas nezakonito gradi luksuzni hotel.

Ovoj ideji, navodno, oštro se protivi Milorad Dodik, na čiju inicijativu je Davidović i smijenjen.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *