Banjaluka: Odvažni tata spasio djecu u vrtiću od vrućine

Društvo

Banjalučanin Darko Vujinović, otac djevojčice Sare koja boluje od epilepsije i cerebralne paralize, na svom Fejsbuk profilu pobunio se kada je uklonjena klime iz prostorije vrtića “Marija Mažar”, gdje djeca vježbaju.

Nakon što je objavio vijest na svom profilu u utorak, Darku su se javili iz preduzeća “Hiting” i donirali klima uređaj. Još mu nije jasno kako se neko usudio da ukloni klimu.

– Jedan dan djeca nisu mogla da rade vježbe, zato što je nemoguće u tim uslovima da rade. Normalno, fizioterapeuti nisu htjeli da rizikuju zbog, ne daj Bože, epileptičnih napada i ostalih stvari, rekao je Vujinović za ATV.

Zamjenik direktora Centra za predškolsko vaspitanje Mira Galić rekla je da je klima bila potrebnija na nekom drugom mjestu, a da su djeca sa poteškoćama u razvoju vježbe mogli da rade i u svojoj radnoj sobi, koja je klimatizovana.

– Pošto je klima pregorjela u jaslicama, gdje postoji 20 mališana od jedne do tri godine, gdje je sunčana strana, ovo je bio samo prelazni period da se klima premjesti, dok se ovdje ne nabavi druga, rekla je Galić.

Na ovom primjeru se vidi da se vrijedi boriti i da uvijek ima spremnih ljudi da pomognu. Darko Vujinović je poslije ovog iskustva najavio da će se “tek raspisati”.


Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *