“Restart Srpska” organizuje proteste u Banjaluci

Društvo

U utorak 8. avgusta u 11 časova Udruženje građana “Restart Srpska” organizuje proteste u Banjaluci pod nazivom “Zatvori škole, kupi Audi”.

Predstavnici Udruženja predali su Policijskoj upravi Banjaluka zahtjev za održavanje protesta ispred stadiona FK “Borac”, nedaleko od sjedišta Ministarstva prosvjete i kulture. Kao razloge protesta navode to što je Ministarstvo prosvjete i kulture je 2016. godine probilo budžet Srpske za nevjerovatnih 10,7 miliona maraka.

– U normalnim državama ovo automatski podrazumijeva i ostavku ministra, ali i krivični postupak protiv odgovornih. U RS to nije bio slučaj. Nakon ovoga, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević donio je odluku da zatvori 15 škola u RS, da bi nedugo nakon toga, u situaciji kada četvrt stanovništva zemlje vozi automobile stare po 25 i kusur godina, Malešević kupio auto vrijedno gotovo 120 000 maraka, navodi se u obrazloženju odluke o organizovanju protesta.

– Restart neće tolerisati ovako bahato i bezobzirno ponašanje predstavnika vlasti, i zato vam želimo uputiti poziv da se odazovete skupu u što većem broju, poručio je predsjednik UG “Restart Srpska”, Stefan Blagić.

Protest organizuju  u saradnji sa najaktivnijim odbornicima u Skupštini Grada Banjaluka Sašom Lazićem-Medom i Draškom Stanivukovićem.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *