Protest u Banjaluci: Dane “gospodar prstenova” da podnese ostavku!

Društvo

Na protestu “Zatvori škole, kupi audi” u Banjaluci zatražena ostavka “najlošijeg ministra prosvjete u istoriji RS”.

Na protestima “Zatvori škole, kupi audi” u Banjaluci, organizovanim danas u znak bunta protiv posljednjih poteza ministra prosvjete i kulture RS Dane Maleševića koji je donio odluku o zatvaranju 15 škola u RS, a istovremeno nabavio novi „audi“ od 115.000 KM, okupilo se oko 300 građana.

Studenti, građani Banjaluke, te nekoliko mladih predstavnika opozicionih partija u RS, nosili su transparente „Dane gospodar prstenova“, „Najkraći vic – Željka Cvijanović“, „Audi mu naudi“ i druge.

Proteste je organizovala “Restart Srpska”, a njihov predsjednik Stefan Blagić poručio je Maleševiću da je najlošiji ministar u istoriji RS, te su uputili i četiri zahtjeva.

“Tražimo ograničavanje kupovine novih vozila na 50.000 KM, smjenu ministra Maleševića, veća izdvajanja za kulturu i udžbenike prilagođene djeci sa poteškoćama u razvoju”, kazao je Blagić.

Protestani koji su šetali od parka Mladen Stojanović do zgrade Vlade RS, ocijenili su da se ne zna „koliko hiljada godina robije sada tu sjedi“.

Najbučniji su bili kod zgrade ove institucije, gdje su uzvikivali „lopovi, lopovi“ , a u jednom momentu posjedali na sred raskrsnice.

“Pećinski ljudi su izmisli točak, a naša Vlada obećanje. Ovo nije vlada, ovo je strahovlada”, kazali su protestanti.

Tokom šetnje su poručili i da mnoge škole u RS nemaju sale za fizičko, renovirane učionice i dvorišta, rasvjetu, neke čak ni vodu, te da je stoga nedopustivo da se mnistar voza u luksuznoj limuzini.

“Pozivam sve da posjete najstariju školu u Banjaluci u Šeheru, koja puni 120 godina, i da vide na šta liči dvorište gdje se djeca mogu povrijediti jer je neuslovno”, kazao je Saša Lazić.

Mondo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *