Mićić na “crnoj listi” Restarta, kupuje limuzinu od 125.000 KM

Društvo

Nakon članova Predsjendištva BiH i ministara u Vladi Republike Srpsker, u nabavku skupih službenih limuzina krenuli su i gradonačelnici.

Za potrebe kabineta gradonačelnika Bijeljine, Miće Mićića, uskoro će biti kupljen audi vrijedan 124.839 KM.

U Službenom glasniku je 10. avgusta objavljeno da je najpovoljniji ponuđač „Audi centar Banjaluka“, sa ponuđenom cenom od 106.700 KM, bez PDV.

U Odluci stoji kako je ustanovljeno da je „ponuda u potpunosti ispunila uslove predviđene tenderskom dokumentacijom”.

Iz udruženja “Restart Srpska” Mićiću su poručili da ukoliko ne povuče odluku o kupovini skupocjenog automobila, može očekivati protest ispred gradonačelničkih kancelarija u Bijeljini.

– Nas ne zanima iz koje ste partije, standardi su isti za sve: nećemo dozvoliti da trošite narodni novac na ovakve stvari, gospodo!- objavljeno je na Fejsbuk stranici Restarta.

Inače, za samo tri sata, hiljadu Banjalučana je potpisalo peticiju “Restarta” i reklo “NE” nabavci skupih automobila za funkcionere. Cilj im je da prikupe barem tri hiljade potpisa, a očekuju da će mnogo više građana potpisati njihovu peticiju.

Već naredne srijede “Restart Srpska” planira da svoj predlog s potpisima pošalje Vladi. Čekaće na odgovor sedam dana. Ako ih budu ignorisali ili odbace njihovu inicijativu, najavljuju nove proteste.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *