Generalni direktor RTRS Draško Milinović tužio portal “Istinito”

Društvo

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske Draško Milinović tužio je portal Istinito i urednika portala Željka Raljića zbog navodne povrede ugleda učinjene klevetom,  za šta traži naknadu u iznosu od po 7.000 KM.

Milinović je tužbu Osnovnom sudu u Banjaluci podnio 2. novembra ove godine posredstvom advokata Bogdana Golubovića, a zbog navoda iz teksta pod naslovom  Dok RTRS propada Milinoviću dobro ide u ljubavi i nekretninama, objavljenog na portalu Istinito 5. oktobra ove godine.

U tužbi se osporavaju navodi iz teksta da je Milinović “za tri i po godine direktorovanja postao vlasnik luksuznog džipa i penthausa u Banjaluci” kao i navodi o njegovoj mogućoj ljubavnoj vezi sa bivšom zaposlenicom RTRS Željkom Dragičević. Takođe se osporava i navod da “u svojih 25 godina postojanja RTRS nije nikada lošije stajala finansijski, ali ni organizaciono ni kadrovski”.

Milinović traži da mu, na ime naknade štete zbog navodne povrede ugleda učinjene klevetom, Portal Istinito i njegov urednik isplate po 7.000 KM, odnosno 14.000 KM u zbiru, uključujući zakonske kamate i troškove parničnog postupka.

Stav redakcije portala Istinito je da ova tužba predstavlja pritisak na slobodu medija i pokušaj zastrašivanja sudskim tužbama, jer je Istinito jedan od rijetkih medija koji izvještava o zloupotrebama i kršenju zakona na RTRS, za šta imamo i validne dokaze.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *