Banjalučki pekari protiv rada na crno i nelojalne konkurencije

Ekonomija

Nedostatkom radnika i utvrđivanjem metoda institucionalne saradnje u borbi protiv nelojalne konkurencije danas su se bavili članovi Odbora pekarske industrije Područne privredne komore Banja Luka.

Na sastanku, kojem su prisustvovali glavni republički tržišni inspektor Borka Surtov i glavni inspektor za hranu Republike Srpske, Pejo Đurašinović, predstavnici pekara, kao najveći problem, istakli su rad na crno i neizdavanje fiskalnih računa u pojedinim pekarama.

Zbog toga, kako zahtijevaju pekari, potrebne su strože inspekcijske kontrole, kako bi se smanjila siva ekonomija, jer oni koji ne plaćaju obaveze i krše zakone predstavljaju nelojalnu konkurenciju pekarima koji ispunjavaju sve zakonom predviđene obaveze.

U borbi protiv sive ekonomije, pekari su ponudili pomoć inspekcijskim organima, a dogovoreno je i da predstavnici pekara izrade normative i smjernice o uslovima koje je potrebno ispuniti u proizvodnom procesu, kako bi se na kvalitetan način obezbijedila primjena važećih propisa, ali i standarda u ovoj industriji.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *