Vlada RS prihvatila ponudu izraelske kompanije za “Ljubiju”

Ekonomija

Vlada RS prihvatila je ponudu “Izrael investment grupe” o prodaji 65 odsto akcija Rudnika željezne rude “Ljubija”, potvrdio je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudartsva u Vladi RS.

O svemu će posljednju riječ dati Narodna skupština RS.

Kako je naveo ministar Đokić, izraelska kompanija zadržaće sve stare zaposlene i dovesti još 320 novih radnika u naredne tri godine.

Kako je i stajalo u ponudi “Izrael investment grupe” 20 odsto novca od ukupne ponude biće uplaćeno odmah, ukoliko Narodna skupština RS potvrdi prodaju.

Za prodaju Ljubije Vlada je na stolu imala dvije ponude. “Arselor Mital” je ponudio 63,6 miliona, a “Izrael investment grup”92 miliona KM.

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je danas da se protivi prodaji državnog kapitala u Rudnicima željezne rude “Ljubija” na način “kako je to danas najavio ministar Đokić”.

“DNS i dalje ostaje pri svom stavu i protiv je prodaje ljubijskog rudnika na način kako je to danas najavio ministar Đokić, ali DNS će se o svemu oglasiti kasnije kada pogleda ponude i razloge zašto je Vlada donijela takvu odluku”, rekao je Pavić.

Atv

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *