Akcije Banjalučke pivare prodate za 24.77 miliona KM

Ekonomija

U blok poslovima koji su realizovani danas na Banjalučkoj berzi, prodato je 18.658.935 dionica Banjalučke pivare, što procentualno iznosi 89,81 posto.

To znači da su su svoje vlasničke udjele prodali ALTIMA GLOBAL SPECIAL SITUATIONS FUND LTD i ALTIMA UK VALUE INVESTMENTS LIMITED koji su zajedno posjedovali oko 90 posto dionica Banjalučke pivare, javlja portal Indikator.ba.

Kako su rekli u “Pivari”, u pitanju je interna reorganizacija koju vrši većinski vlasnik.

“Upravni odbor ‘Banjalučke pivare’ je primio obavještenje od društva ‘Altima UK Investments Limited’, većinskog vlasnika ‘Pivare’, da je na Banjalučkoj berzi trgovano akcijama. ‘Altima’ nas je informisala da je ova transakcija dio njihove interne reorganizacije u njihovom učešću u vlasništvu nad društvom. ‘Altima’ ostaje dugoročni ulagač u ‘Banjalučku pivaru’ i potpuno je predana dugoročnom rastu i uspješnom razvoju društva”, navodi se u obavještenju koje potpisuje Nikolas Peni, direktor “Pivare”, a koje je objavljeno na Banjalučkoj berzi.

Investicioni fond Altima Partners prodao je Banjalučku pivaru za 24,77 miliona KM.

Pojedini mediji iz Federacije BiH ovih dana su izvijestili kako je većinski vlasnik “Banjalučke pivare” kupio i većinski paket akcija “Tuzlanske pivare”, ali to do sada niko nije zvanično potvrdio.

“Altima” je kupila većinski dio akcija “Banjalučke pivare” još 2006. godine, a nakon nekoliko godina poslovanja sa gubitkom, preduzeće je stalo na noge te posluje sa dobiti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *