Za ubistvo čakijom 10 godina zatvora

Hronika

Nikola Šormaz (67) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 10 godina zatvora zbog ubistva Božidara Rogića (80) iz toga grada, koga je nakon tuče izbo nožem!

Zločin se dogodio 17. jula prošle godine u blizini šahovskog igrališta iza Sportske dvorane “Obilićevo” u Banjaluci. Rogić je s teškim povredama prevezen u UKC RS gdje je operisan, ali je došlo do komplikacija i zapaljenja trbušne duplje pa je preminuo 10 dana nakon napada.

U presudi se navodi da je Šormaz kobni dan sa štapom došao na igralište i napao Rogića koji je sjedio na klupi.

– Viknuo mu je: “Smio si doći?”, psujući mu “mamicu”. Potom je zamahnuo štapom da ga udari, ali mu je Rogić oteo štap i polomio ga – navodi se u presudi.

Potom su potukli, ali su ih razvadila tri mladića koji su tuda naišli. Šormaz je tada sjeo na klupu i poslije nekoliko trenutaka iz torbice je izvadio čakiju, prišao Rogiću i ubo ga u rame i stomak.

Kao olakšavajuće okolnosti sud je cijenio Šormazevu raniju neosuđivanost i korektno držanje tokom suđenja, dok su kao otežavajuće okolnosti navedene iskazana upornost u izvršenju krivičnog djela i sam način izvršenja.

Tokom postupka Nikola Šormaz se branio sa slobode i uopšte nije došao na izricanje presude, što po zakonu i nije dužan. Presudi je prisustvovao njegov advokat Živko Bojić koji je kratko rekao da je izrečena kazna previsoka, te da će uložiti žalbu Vrhovnom sudu RS.

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *