Otac pucao u djecu u automobilu

Hronika

Tuzlanski ljekari se bore za život Nešada Djedovića (42) koji je sinoć ubio svoje dvoje maloljetne djece, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo.

Iz UKC Tuzla je saopšteno da se Djedovića u životu održavaju aparati za disanje.

Tragedija se desila sinoć oko 19.30 na regionalnom putu Lipnica – Obodnica kod Tuzle, u zaseoku Repušac.

Kako je potvrđeno iz policije Tuzlanskog kantona Nešad Djedović je ubio svoje dvoje djece, dječaka A.D. i djevojčicu M.D, te nakon toga pokušao izvršiti samoubistvo.

Kako je saopšteno iz nadležnog Tužilaštva dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece.

Za sada se nagađa o uzrocima tragedije, a, prema nezvaničnim informacijama, otac je na djecu pucao iz pištolja u vlastitom automobilu. Prije krvavog čina, otac je pozvao telefonom svog prijatelja i rekao šta će uraditi. Međutim, prijatelj nije uspio da spriječi tragediju, jer čim je prekinuo vezu – pucao je.

– Nakon dojave policija je izašla na lice mjesta i zatekla stravičan u prizor. Otac, 42-godišnjak je pucao u svoje dvoje djece u automobilu. Jedno dijete je preminulo na licu mjesta. Drugo je preminulo u UKC Tuzla – potvrdio je portparol MUP TK, Izudin Šarić

Kako “EuroBlic” nezvanično saznaje ćerka je imala 12, a sin sedam godina. Nakon što je pucao u djecu, muškarac je pucao sebi u glavu.

Pretpostavlja se da su porodični problemi mogući motiv ove tragedije, prenose federalni mediji. Prije nekoliko mjeseci Djedovića je napustila supruga i udala se za njegovog ujaka koji živi u Njemačkoj, dok je on ostao sa dvoje djece koja su živjela kod njegove majke, a Djedović se nedavno ponovo oženio.

Djedović je radio u Rudniku “Dubrave” i nedavno je dobio unapređenje na poslu nakon čega je kupio “pasat” u kojem života lišio sina i kćerku svega nekoliko stotina metara dalje od kuće u kojoj je živio.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *