Kneževo: Ašovom slomio komšiji lobanju

Hronika

Vaskrsija Maletić (67) iz mjesta Vlatković, opština Kneževo, provešće mjesec dana iza brave zbog sumnje da je nakon svađe lopatom za obradu zemljišta, takozvanim ašovom, pokušao ubiti komšiju Gorana Ignjića (36).

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, gdje je Ignjić hospitalizovan, danas su za “Nezavisne” potvrdili da taj pacijent ima prelom lobanje, ali i nagnječenje mozga.

“Pacijent je zbrinut i njegovo zdravstveno stanje zasad je stabilno. Ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju”, kazali su ljekari UKC RS, a gdje je Ignjić smješten u Službi za neurohirurgiju.

Taj pacijent dovezen im je u četvrtak u 20.55, nepuna dva sata nakon što se obračun u Kneževu i dogodio.

Da je Ignjića udario ašovom u glavu, osumnjičen je Maletić, a to se dogodilo oko 19 časova, u mjestu Vlatković, opština Kneževo, nakon kraće svađe.

“Motiv obračuna su poljuljani komšijski odnosi, koji traju već duži period, a imovinske su prirode”, pojašnjavaju naši izvori iz Kneževa, upućeni u detalje istrage.

Kako dodaju naši sagovornici, Ignjić je bio oženjen, ali se razveo od supruge, sa kojom ima dvoje djece.

“Maletić nije policiji poznat odranije. Međutim, kada se ovaj obračun dogodio, kod njega je pronađena nelegalna puška, što će mu, po svemu sudeći, takođe biti stavljeno na teret”, pojašnjava naš izvor.

U Kneževu kažu da je Ignjić, navodno, imao teže zdravstvene probleme, zbog kojih je trebalo da bude i operisan.

“Ovo što se dogodilo, nažalost, dodatno će mu ugroziti zdravlje. Baš je teška situacija”, pojašnjava naš sagovornik.

Osumnjičenom napadaču banjalučki Okružni sud odredio je pritvor na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, i to zbog bojazni da bi mogao da uništi, sakrije ili izmijeni dokaze, ometa krivični postupak uticajem na svjedoke i ponovi krivično djelo.

Iza brave je smješten i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog moglo dovesti do uznemirenosti građana.

U pritvoru će, ukoliko ne bude produžen, provesti do 5. juna. Na mjestu obračuna policija je obavila uviđaj.

Nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *