Sahranjena djevojčica iz Prnjavora koju je ubio grom

Hronika

Jedanaestogodišnja Dobrinka Stojčić iz Prnjavora, koja je poginula u petak popodne od udara groma, sahranjena je danas na mjesnom groblju u selu Otpočivaljka, gdje su se od nje oprostili rodbina, prijatelji, komšije i sugrađani.

“Velika tragedija. Ona je bila, što narod kaže, kao zlatna jabuka. Umjesto da se raduje životu, mi je ispratismo na vječni počinak. Grom je ugasio tek započetu mladost”, ispričala je jedna komšinica ožalošćene porodice.

Djevojčica je život izgubila dok je čekala oca Nedeljka da se vrati iz bašte, gdje je išao da donese nekoliko strukova luka za večeru. Otac i kćerka bili su udaljeni jedno od drugog samo nekoliko metara.

Jedanaestogodišnjakinja je bila učenica četvrtog razreda područne škole u Otpočivaljki. Učitelj nema snage da bilo šta kaže. Cijelo selo je zavijeno u crno.

Nastradala djevojčica bila je najmlađa od tri kćerke Nedeljka i Gordane Stojčić. Nedeljko je radio u prnjavorskom Šumskom gazdinstvu, ali je zbog pretrpljenog srčanog udara, a kasnije i zbog problema sa kičmom odavno na bolovanju.

Troškove sahrane snosila je Opštinska uprava u Prnjavoru. Već je u pojedinim kafićima pokrenuta i akcija pomoći za porodicu.

Mještani kažu da je djevojčicu grom udario tokom jakog nevremena, a najvjerovatnije zbog mobilnog telefona koji je ponijela sa sobom.

“Kiša je padala cijeli dan. Vidio sam da je sijevalo i grmilo, a uveče sam čuo za tragediju koja je pogodila porodicu Stojčić”, priča jedan mještanin.

Nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *