Određen pritvor osumnjičenim trgovcima oružjem

Hronika

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona predložilo je pritvor za Seada Kahrimana (51), Enesa Kadrića (44), Sabita Sejfića (40) i Husu Čorića (45) iz Tuzle koji su osumnjičeni za trgovinu oružjem.

Oni su uhapšeni 8. oktobra u akciji Federalne uprave policije pod kodnim nazivom “Majevica”.

– Oni su osumnjičeni da su u periodu od marta do 8. oktobra 2016. godine u Tuzli neovlašteno nabavljali, držali i prodavali veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija te do pronalaska kupaca oružje čuvali u svojim kućama ili na drugim lokacijama – saopšteno je iz nadležnog Tužilaštva.

Prilikom istrage, koja je trajala nekoliko mjeseci, FUP je u saradnji s Tužilaštvom koristio i istražne radnje simuliranog otkupa naoružanja od osumnjičenih. Nakon što su uhapšeni, FUP je nad osumnjičenim osobama obavio kriminalističku obradu te ih juče, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predao u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičene, a izdate su i naredbe za različita vještačenja i istražne radnje koje će se provoditi u narednom periodu.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *